Ezelstal De Edelingen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Zorgboerderij

Ontzorgen door zorgen.

In 2008 zijn wij voorzichtig gestart met onze zorgboerderij. Op maandag, woensdag en vrijdag kunt u hulpboeren tegenkomen met een verstandelijke beperking.

De deelnemers helpen en werken bij ons op het bedrijf. Ieder op zijn eigen niveau en naar zijn of haar eigen kunnen.


Er zijn verschillende soorten werkzaamheden. Voor iedereen op zijn eigen niveau waarin voorop staat dat de hulpboer zijn of haar werkzaamheden in ieder geval leuk moet vinden. Er moet gewerkt worden daar kom je natuurlijk ook voor.


Maar er wordt wel gewerkt op een manier die jij aankan. Als je het borstelen van de dieren heel leuk vindt maar er veel tijd voor nodig hebt is dat geen enkel probleem. Ben je juist een hele snelle werker dan gaan wij mee in jou manier van werken.

Sommige hulpboeren willen de hele dag hetzelfde doen. Anderen houden juist van variatie in hun werkzaamheden.

Om goed te bepalen of wij jou het werk kunnen bieden wat bij jou past hebben wij een uitvoerig intake gesprek. Verderop in deze site meer over de intake.

Wij starten ’s ochtends om 09.00 uur met koffie en thee. Dan maken wij gezamenlijk de dagindeling. En spreken wij af wie wat gaat doen. Om 11 uur hebben wij theepauze en vanaf 11.15 tot 12.30 uur zijn we weer hard aan het werk.

Als je een dagdeel bij ons komt werken mag je om 12.30 uur naar huis. Blijf je de hele dag dan gaan wij allemaal tegelijk lekker lunchen. De lunch wordt dagelijks door ons verzorgd.

Als alleen in de middag komt werken, verwachten wij je om 12.50 uur. Je kan dan nog 10 minuutje's bij kletsen in de kantine en we bespreken wat de deelnemers voor de middag gaan doen.

Er zijn altijd veel grote en kleine klusjes te doen sommige werkzaamheden zijn natuurlijk afhankelijk van de tijd van het jaar en helemaal van het weer. Als het regent is dat heel goed voor het gras maar wij blijven dan lekker binnen aan het werk. Kijk maar eens of er hier iets leuks voor jou bijzit.

Klusjes:

Dagelijkse werkzaamheden:

  • Ezels voeren, borstelen, hoefjes uitkrabben

  • Kippen voeren, eieren rapen, hokken schoonmaken

  • Konijnen voeren. (af en toe moeten de konijnen ook geborsteld en gewassen worden)

Vegen. Het erf moet altijd schoon zijn.

  • Mest ruimen. Alles wat jij er aan de voorkant hebt ingestopt (eten) komt er in de loop van de dag aan de achterkant weer uit (poepjes) en die moeten natuurlijk ook weer opgeruimd worden.

  • Paarden Voeren, lekker poetsen en in en uit de weilanden halen, stallen uitmesten.


Seizoensgebonden werkzaamheden:

  • In de zomer hebben wij veel klanten en komen er vaak mensen een kopje koffie op het terras drinken.

  • Hulpboeren die het leuk vinden op mensen op het terras te bedienen, de afwas te doen en die de ezels na afloop van een lange wandeling af willen zadelen zijn van harte welkom.


Weilanden:

  • schoonhouden van mest en onkruid


Pakzadels:

  • schoonmaken en invetten.


Voor de klussende hulpboeren:

  • Als je het leuk vindt om klusjes te doen kan je ons goed helpen. Er is altijd wel iets dat gerepareerd moet worden. Soms moet er ergens een nieuw likje verf overheen of moet er vrij zwaar werk gedaan worden.


Neem gerust contact met ons op als je meer informatie over jouw en onze mogelijkheden wilt.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu