Ezelstal De Edelingen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Over ons

Met een geleende ezel ging Richard Edeling, de oprichter van de ezelstal, in 1997 op vakantie, hij hield van natuur en avontuur maar tijdens zijn tocht met Menphisto, een geleende ezel, trok hij de aandacht van vele media. Op de campings die hij aandeed werd de ezel nimmer geweigerd, zijn trouwe honden veelal wel.

Waarna hij in de omliggende natuur met honden en ezel de nacht doorbracht want Richard was met weinig tevreden als er maar dieren om hem heen waren!

Waarschijnlijk zo starend naar de sterren is het idee van de Ezelstal geboren waarna hij twee ezels kocht en begon zeer bescheiden ezels te verhuren voor wandelingen met een metg"ezel".

Op 12 Januari 2009 kwam Richard door een noodlottig ongeval om het leven.
Na het ongeval is er overwogen een einde aan het bestaan van de Ezelstal te maken en de passie voor de ezels te laten verdwijnen waarna Richard vergeten zou worden en dit mocht niet gebeuren.


Waarna Michel , de broer van Richard besloot de Ezelstal de Edelingen voort te zetten.

Want iets wat je zelf mooi vindt wordt nog mooier door je ervaring met een ander te kunnen delen!

Op 1 februari 2009 besloten wij om met de ezelstal een doorstart te maken. Wij kwamen uit het drukke "westen"  en moesten uiteraard naar Zelhem verhuizen.

We hadden beiden een goed betaalde baan in de financiële wereld. Door de verhuizing en de verzorging van onze dieren moesten wij uiteraard onze banen opzeggen en een nieuwe uitdaging en leven beginnen tussen onze ezels en andere dieren.
In het begin was alles wennen, vreemd en emotioneel vanwege het overlijden van Richard.

We moesten snel leren hoe je ezels, kippen, konijnen en velen andere dieren moet verzorgen. Maar als je in het diepe wordt gegooid dan moet en kan je snel leren. Met vallen en opstaan leren we elke dag nog van anderen en we staan altijd open voor advies.

Jaren later kunnen we zeggen dat we absoluut geen spijt hebben gehad van ons besluit, je kan namelijk alleen maar spijt hebben als je iets niet geprobeerd zouden  hebben. We denken elke dag nog aan Richard en we zijn enorm trots en blij dat we zijn ‘droom" voort kunnen zetten.

Met onze kudde van 33 ezels kunnen wij u ezel vakantie(s) aanbieden van één tot meerdaagse tochten volledig verzorgd of naar uw wensen afgesteld.

Wij werken graag mee aan uw verzoek, zolang uw verzoek leuk is voor ons maar zeker niet op de laatste plaats voor onze dieren.

Heeft u een bijzondere wens met een ezel?

Neem gerust eens contact met ons op of kom eens langs in Zelhem !
Helaas is niet alles mogelijk maar alles is wel bespreekbaar.

Michel Rolfes
Ezelstal de Edelingen

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu