Ezelstal De Edelingen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

7 landschappenroute

Arrangementen > 5 daags

Let op: Honden niet toegestaan! Een zeer geschikte tocht als u op zoek bent naar de rust van het wandelen de gezelschap van een leuke ezel en graag wilt overnachten op niveau. Uw eerste dag gaat de tocht 16 kilometer naar Ruurlo. U overnacht in een echt hotel. De ezel slaapt buiten in de tuin.

In hotel-boerderij De Tuinkamer zult u zich ongetwijfeld thuis voelen. In ons fijnproeversrestaurant, een in de stijl van de boerderij aangebouwde serre, wordt door chef-eigenaar Jos Weel verrassend en op hoog niveau gekookt. In de voormalige deel van de boerderij vindt u de rustiek ingerichte huiskamer/bar met grote unieke open haard, waar u uw aperitief of digestief kunt gebruiken of in alle rust kunt genieten van uw favoriete boek of tijdschrift.


Onze hotel-boerderij grenst aan het landgoed Ruurlo, dat grotendeels in handen is  van Staatsbosbeheer. Konijnen, fazanten, hazen en zo nu en dan een ree zijn bezoekers op de weide van onze grote en prachtige tuin. Wandel-, fiets- en ruiterpaden liggen in overvloed in de naaste omgeving.

De Volgende dag gaat de tocht ongeveer 15 kilometer verder naar Vorden Wij reserveren hier een overnachting voor u in de Wandelhut. Een luxe hut op particulier terrein U bent hier de enige gast. Rust en privacy zijn dus ook gegarandeerd. Wandelhut  'Klein Windenberg' ligt in een mooi en rustig gedeelte van de Achterhoek, in het buitengebied van  Vorden, met in de omgeving veel landgoederen,weilanden en bossen.Vorden is onder meer bekend door de  'Achtkastelen route'.

In de directe omgeving  zijn er veel mogelijkheden voor fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers.De hut staat op het erf van boerderij   'Klein Windenberg'.De 'Achtkastelenroute' en het  'Trekvogelpad '  (voorheen het 'Gelrepad ') lopen hier langs en in de omtrek zijn veel andere gemarkeerde fiets- en wandelroutes.

Op loopafstand ligt het landgoed  'De Wiersse',  waarvan de tuinen in de lente en in de zomer regelmatig worden opengesteld voor bezichtiging.Een wat langere wandeling,  door de bossen van Staats Bosbeheer,  brengt je naar het grootste  ''hagendoolhof'  ter wereld.

In de hut zijn 3 bedden. Een vierde bed kunnen we bijplaatsen.De hut is goed geïsoleerd en er is verwarming, zodat het ook mogelijk is om er in de winter te verblijven.Op de bedden liggen dekbedden.  Lakens kun je zelf meenemen of bij ons huren. Het sanitair (douche en toilet) en de keuken zijn in de boerderij tegenover de hut (10 m).

Er is koud en warm water en in de keuken is keukengerei en servies, dat je kunt gebruiken voor het koken. In de omtrek zijn meerdere restaurants. De dichtstbijzijnde ligt op één  kilometer afstand, tien minuten lopen. ' s Morgens kunnen we eventueel het ontbijt en lunchpakket verzorgen.

De volgende dag gaat de route 15 kilometer naar Halle. De wandeling voert u naar pension en minicamping de Hofshoeve. Op de camping kunt u alleen overnachten met uw eigen tent! Het pension heeft nette kamers Het pension bevindt zich in een afzonderlijk gedeelte van het woonhuis en biedt plaats aan 13 gasten. Op de begane grond bevinden zich twee zit-/eetkamers met CV en KTV. Tevens is er
een ouderwetse houtkachel aanwezig. In de hal is een douche en toilet. 2 kamers met 2 eenpersoons bedden, met eigen douche en toilet.

4 tweepersoons kamers allemaal met eenpersoons bedden, allen met gezamenlijk gebruik van douche en toilet. Deze bevinden zich op de gang. 1 kamer met 1 eenpersoonsbed. Ook gezamenlijk gebruik douche en toilet.

Bij aankomst zijn alle bedden opgemaakt en alle kamers zijn voorzien van handdoeken en een wastafel met warm en koud water. In het pension wordt niet gerookt! Honden zijn niet toegestaan!

U kunt op beide boerderijen met de boer mee eten en ook uw ontbijt kan bijgeboekt worden.

Dan alweer de laatste overnachting....De wandeling voert u naar minicamping de Scheurskamp Op de camping kunt u overnachten met uw eigen tent maar wij hebben hier ook een zeer comfortabele blokhut. De blokhut heeft een woon en een slaapkamer met ruimte voor vier personen. Een eigen keuken met een koelkast. In de blokhut zijn honden niet toegestaan!

In de centraal geplaatste hooiberg is nu een recreatieruimte er liggen altijd tijdschriften en er is koffie thee en limonade. Als u tijdens de vakantie niet zonder televisie kan kunt u hier uw favoriete programma bekijken.

Prijzen 2013

Onze tarieven hiervoor:

Arrangement incl. Overnachtingen

2 pers. op aanvraag
3 pers. op aanvraag
4 pers. op aanvraag

Alle arrangementsprijzen zijn totaalprijzen. U betaald geen extra reserveringskosten. toeristenbelasting of andere toeslagen die achteraf berekend worden om uw arrangement zo goedkoop mogelijk te laten lijken.


Om te boeken,
klik hier of ga naar onze boekingspagina

Bij te boeken opties:

Knapzak alleen op de dag van vertrek € 8,50 p.p
Picknick alleen op de dag van vertrek € 15,00 per volw.
Picknick alleen op de dag van vertrek € 10,00 per kind.

Bagage vervoer € 17,50 per rit

Huifkar € 17,50 per dag

Beddengoed € 8,50 per bed

Extra rustdagen:
Prijs afhankelijk van uw overnachting.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu